Film Schedule

2017 Prairie Lights Film Festival Schedule!

Order your Weekend Passes now for just $10.00! You get a free DVD sampler, access to all 38 films, Q&A’s, mixers, free popcorn and soda, 25% off Bonzai and Sin City orders, Free entrance to the Saturday night Afterparty and more!

Friday, October 20th

  • 5:30 pm: Nebraska Independent Film Projects Filmmaker Meet and Greet
  • 6:30 pm: Doors Open
  • 6:50 pm: Opening Remarks
  • 7:00 pm: Naomi Jones (2017) d. Tom Knoblauch -(81 min)  WORLD PREMIERE
  • 8:25 pm: Q&A with Tom Knoblauch, Ben Matukewicz, Leah Cardenas
  • 8:40 pm: The Bagman Died First (2017) d. Mike Johnson – (15 min) WORLD PREMIERE
  • 9:00 pm: Ghost Hunter (2017) d. Patrick Lambrecht – (20 min) WORLD PREMIERE
  • 9:20 pm: Proof (2017) d. Vincent Smith – (6 min) WORLD PREMIERE
  • 9:27 pm: The Grave Whispers (2017) d. William Fischer – (15 min) WORLD PREMIERE
  • 9:42 pm: ?????????? (2017) d. ??????? – (5 min) WORLD PREMIERE
  • 9:48 pm: End of the Road (2017) d. Dorothy Booraem and Chad Haufschild – (15 min) WORLD PREMIERE
  • 10:05 pm: If the Shoe Fits (2017) d. Nate Coulombe – (20 min) NEBRASKA PREMIERE
  • 10:25 pm – Filmmaker Q&A – Mike Johnson, Patrick Lambrecht, Vincent Smith, William Fischer, Nate Coulombe, Dorothy Booraem and Chad Haufschild
  • 11:00 – Kinkaider After Party

Saturday, October 21st

  • 8:00 am – Sin City Grill Filmmaker Mixer
  • 9:30 am – Leeched (2015) d. Jonathan Kimbrell (3 min)
  • 9:33 am – Errant (2016) d. Jonathan Kimbrell (6 min)
  • 9:40 am – Loch Ness: The Webseries (2015) c. Christina Marie Leonard (35 min) NEBRASKA PREMIERE
  • 10:15 am- Decades (2016) d. Bill Hedges (45 min)
  • 11:00 am- Prairie Pints (2017)  d. Tyler Schmid, Shadlee Jo Meinke, Ryan Meinke, Scott Powers WORLD PREMIERE
  • 12:30 pm- Q&A Christina Marie Leonard and the filmmakers of Prairie Pints
  • 1:00 pm – Pete Lipins Retrospective (110 min)
    • Biezie Satiekas (2008) d. Pete Lipins
    • Overstock of the Man Machine (2008) d. Andrew Johnson
    • Dudeling (2008) d. Pete Lipins
    • Killer (2008) d. Pete Lipins
    • Statement from Chad Haufschild
  • 3:00 pm – Sold for Sex
    • Trafficking In Nebraska (30 min)
    • Survivor Stories (30 min)
    • Q&A with Anna Brewer and survivors
  • 4:30 pm – Intermission
  • 6:00 pm – Life After Ex (2017) d. Jim Fields (86 min)
  • 7:30 pm – The Nuanced Side (2017) d. Tom Knoblauch (14 min) WORLD PREMIERE
  • 7:45 pm – The Contest (2017) d. Patrick Lambrecht (20 min) WORLD PREMIERE
  • 8:05 pm – Pisser (2017) d. Van Jensen (10 min) WORLD PREMIERE
  • 8:15 pm – Three to LA (2017) d. Z (5 min) NEBRASKA PREMIERE
  • 8:20 pm – The Collection (2017) d. Adam Roffman (12min) NEBRASKA PREMIERE
  • 8:33 pm – Coffee and Cigarettes IV (2016) d. Ian Snyder (3 min)
  • 8:36 pm – First Kiss (2017) d. Justin Stearns (3 min) NEBRASKA PREMIERE
  • 8:45 pm – Corruptor (2017) d. Dorothy Booraem and Chad Haufschild (90 min) WORLD PREMIERE
  • 10:15 pm – Filmmaker Q&A – Dorothy Booraem, Chad Haufschild, Jim Fields, Tom Knoblauch
  • 10:45 pm – Bonzai After party

Sunday, October 22nd

  • 8:00 am – Sin City Grill Breakfast Mixer with Filmmakers
  • 9:30 am – The Retirement of Mr. Jones (2016) d. Matt Townley (17 min)
  • 9:47 am-  Darkroom (2016) d. Magie McCombs (11 min)
  • 10:00 am – Black Luck (2016) d. David Weiss and Jason Levering (90 min)
  • 11:30 am – No Clean Finish (2017) d. Eric Dwight (15 min)
  • 11:46 am – Military Husband (2017) d. Kevin McMahon (45 min) WORLD PREMIERE
  • 12:30 pm – Bear (2017) d. Jasmine Winter (2 min) NEBRASKA PREMIERE
  • 12:32 pm – The Room (2017) d. Erica Johnson (2 min) NEBRASKA PREMIERE
  • 12:35 pm – Growing Pains (2017) d. Elijah Watson (10 min)
  • 12:45 pm – 11 Confession Road (2017) d. Rhett McClure (6 min)
  • 12:52 pm – Kindle (2017) d. Adam Meyer and Dirk Czarnecki (3 min)
  • 12:55 pm – Reverie (2016) d. Karalyn Smith (4 min)
  • 1:00 pm – Who Will Listen But the Wind (2017) d. Jennifer Hanisch WORLD PREMIERE
  • 1:15 pm – Mower Boy (2017) d. Mark Popejoy (10 min) WORLD PREMIERE
  • 1:30 pm – Return of the Robo-Mummy From Outer Space Part 7 (2017) d. Mathew Kister (15 min) WORLD PREMIERE
  • 1:45 pm – Filmmaker Q&A – Kevin McMahon, Jennifer Hanisch and Mark Popejoy
  • 2:15 pm – Closing Remarks

The Films!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *